Haaveiletko ravintola-alan töistä ilman kokemusta tai koulutusta? Löysit oikeaan paikkaan!
Oletko 22-55-vuotias? Oletko töiden välissä, opiskelija tai alanvaihtoa suunnitteleva?
Miltä kuulostaisi
- kaksi kuukautta Espanjassa
- yksityinen ravintolakoulu
- opetus, joka koostuu teoriasta ja päivittäisestä työssäoppimisesta suomalaisissa tai suomalaisomisteisissa ravintoloissa
- ylläpito: aamiainen, yksi lämmin ateria päivässä, majoitus, kuljetukset kohteessa, lennot
- varma työpaikka määräajaksi koulutuksen perään
Ja kaikki tämä olisi sinulle maksutonta?
P.S Productions etsii 10 henkilöä, joista koulutuksen jälkeen neljä työllistetään Lahteen ja kuusi Pohjois-Karjalaan. Osallistujalla ei saa olla aiempaa ravintola-alan työkokemusta. Koulutuksen yksi tavoitteista on kasvattaa ravintola-alan tekijöitä ja työllistää alalle täysin uusia osaajia.
Osallistuja sitoutetaan koulutukseen vakuusmaksulla, joka palautetaan, kun koulutus ja siihen liitetty työjakso on saatu päätökseen. Vakuusmaksu on muodollinen – muilla aloilla vastaava koulutus kustantaa helposti useamman tuhat euroa. Kahden kuukauden aikana osallistujalle kustannetaan lentojen lisäksi majoitus, kuljetukset kohteessa, aamiainen ja yksi lämmin ateria päivässä sekä ammattitasoinen opetus. Lisäksi osallistujalla on mahdollisuus tehdä päivä viikossa myös palkallisia töitä paikallisessa ravintolassa.
Kansainväliset huippuopettajat
Koulutus perustuu opetussuunnitelmaan. Suunnitelman on laatinut 32 vuotta ravintola-alalla työskennellyt Kari Hiltunen, joka on vuosien ajan esimiestehtävissään vastannut myös työntekijöiden kouluttamisesta ja perehdyttämisestä.
Kansainväliset huippuopettajat tuovat koulutukseen lisäarvoa sekä uusia, luovia ratkaisuja. Perusopetus tapahtuu silti suomeksi.
Koulutuksen tavoitteet:
- Antaa koulutettavalle valmiudet toimia erilaisissa ravintoloissa salissa ja baarissa ymmärtäen sekä asiakkaiden että palvelujen tarjoajien monet eri vivahteet
- Opettaa perusjuomavalikoimat sekä ruokalistat sekä oppia ymmärtämään näiden vaihtelevuus
- Opettaa toimenpiteet ravintolaa avatessa ja sulkiessa sekä aukioloaikoina, eri kattausmallit ja muut huomiotavat toimintaympäristön rutiinit ravintoloiden erilaisuus huomioon ottaen
- Opettaa asiakaspalvelua, tuotteiden myyntiä sekä tarjoilua, eri ravintoloiden valikoiman ja palvelukonseptien erilaisuus huomioon ottaen
- Opettaa sekä baarista että kassalta myynti, sekä pöytiintarjoilu sekä ruoka- että juomatuotteen osalta
- Opettaa banketti- ja tilaustarjoilun perusteet sekä catering-toiminnan pääperusteet
- Opettaa työvälineiden, koneiden, kassojen ja muun välineistön toiminta ja korostaa eri toimintamalleja näille eri ympäristöissä
- Opettaa hyväksi todettuja alan käytäntöjä joka osa-alueella sekä toimintatapoja ja -malleja eri tilanteissa
- Opettaa perusteet työlainsäädännöstä ja työntekijän sekä työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista
- Opettaa allergioiden, erityisruokavalioiden sekä toiveiden huomioon ottaminen sekä vaikutus sekä salin että keittiön toimintaan
- Opettaa perushygieniasäännöt, aineet sekä tarvikkeet sekä niihin liittyvät koneet ja laitteet
- Kertoa yrittäjyydestä HoReCa-alalla
- Kannustaa itsenäiseen työskentelyyn osana isompaa kokonaisuutta, ottaen sekä kanssatyöntekijät että asiakkaat huomioon
Tavoitteisiin päästään yhdistämällä koulutuksessa teoriaa ja käytännön harjoittelua, korostaen yksilöitä ja ollen sekä teoriaopinnoissa että harjoittelupaikoilla jokaisen osallistujan tukena harjoittelupaikan henkilökunnan lisäksi.
Aikataulu
- Rekrytoinnin aloitus joulukuu 2022
- Koulutuksen aloitus 1.3.2023
- 1–2 h/pv teoriaa, loppuaika työssäoppimista
- Valmistuminen 1.5.2023
- Paluu Suomeen
- Töiden aloitus 15.5.2023
Kiinnostuitko?
Pistä CV ajan tasalle ja täytä allaoleva hakulomake vaikka heti!